Een initiatief van :



Stichting Food-Info



Food-Info.net> Vragen en Antwoorden > Koffie

Hebben mensen die koffie drinken een hoger cholesterolgehalte dan mensen geen koffie drinken?

In het algemeen hebben mensen die koffie drinken geen hoger cholsterolgehalte dan mensen die zich onthouden van koffie. Alleen koffie die gezet is volgens de kookmethode, karakteristiek voor Scandinavië, verhoogt het cholesterolgehalte. Het filteren van de kookkoffie met papier voor het drinken kan dit effect tegen gaan.

Individuele reacties en onderzoeksprotocollen variëren, maar onderzoeken suggereren dat het continu drinken van ongefilterde kookkoffie een verhoging van het serum cholesterolgehalte van 10% kan veroorzaken. De veroorzakers zijn twee bestanddelen in de koffieolie: cafestol en kahweol. Deze blijven achter in het filterpapier dus er is verhoogd effect van gefiltreerde koffie op het cholesterolgehalte. Cafeïne in koffie verhoogt niet het cholesterol.

Bronnen en meer informatie: http://www.cosic.org/questions/ en http://www.koffiethee.nl


Food-Info.net is an initiative of Stichting Food-Info, The Netherlands

Free counters!