Een wolf in het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf in het Nationale Park De Hoge Veluwe. © Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Enthousiasme voor wolven neemt snel af: ‘Zou schapen tegen wolven moeten beschermen’

Het heeft geen zin om wolven af te schieten om te voorkomen dat ze schapen doodbijten. In plaats daarvan moeten schapen beter tegen de wolf worden beschermd, stelt Glenn Lelieveld, coördinator van het Wolvenmeldpunt.

  1. Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschelden: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschel­den: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Geen deurwaarder meer en geen stapels rekeningen. Arnhem wil de schulden kwijtschelden van veertig tot zestig gezinnen in Immerloo II, de armste wijk van Nederland. Als experiment. Nooit eerder koos een gemeente hiervoor. ,,,We kunnen kinderen wel een Gelrepas geven om te sporten, maar we kunnen pas echt het verschil maken door de geldzorgen van hun ouders weg te nemen”, zegt wethouder Mark Lauriks.
    Arnhem
  2. Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam
    PREMIUM

    Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam

    ‘Nooit meer!’, zeggen we ieder jaar als we op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdenken. Maar het gebeurt tóch steeds weer. Hoe herdenk je in een wereld die in brand staat en waar het conflict in Gaza een gitzwarte schaduw over de Dam werpt? Betrokkenen staan kaarsrecht tegenover elkaar in de discussie over wat er herdacht moet worden. ,,Ga tijdens die twee minuten stilte te rade bij jezelf over wat er gebeurd is in Israël en Gaza en hoe dat te voorkomen.”