Allemaal aan de rivierkreeft in de strijd tegen invasieve exoten: ‘Ideaal hapje van de barbecue’
Al jaren neemt de populatie Amerikaanse rivierkreeften in Nederland toe. De invasieve exoot vormt een bedreiging voor Nederlandse diersoorten, de waterkwaliteit én in beperkte mate voor de dijken. Daar graaft het dier namelijk gaten in. Daarom roept organisatie Good Fish, die zich inzet voor duurzame visserij, iedereen op: eet rivierkreeft, ‘een ideaal hapje van de barbecue'.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Couscous met zalm en bloemkool uit de airfyer
-
Wat Eten We Vandaag: Voedzaam ontbijttaartje
Ontbijten met taart? Waarom niet? Deze gezonde ontbijttaart bevat weinig suiker en is daardoor zeer geschikt voor een feestelijk ontbijt. Nog een voordeel: hij is ook nog eens glutenvrij. Schuif het taartje in de oven, top af met een Griekse yoghurt topping en blauwe bessen en geniet. -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
Wat Eten We Vandaag: Eiwitrijke brownies
Soms heb je van die dagen dat je onwijs veel zin hebt in een smeuïg stukje brownie. Deze eiwitrijke brownie is perfect voor wanneer je je energieniveau op peil wilt houden na een goede sportsessie. Je maakt het gemakkelijk met maar 5 ingrediënten. -
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan Lotus cookies
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Croque madame
Een croque madame is een Franse gegrilde sandwich gemaakt met ham en kaas, waarbij het bovenste sneetje brood bedekt is met een spiegelei. -
Wat Eten We Vandaag: Blauwe bessenscones met snelle clotted cream
Een lekkernij die niet mag ontbreken tijdens een brunch is de scone: een klein broodje dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Traditioneel worden scones met clotted cream geserveerd, een ingedikte room van koemelk. In dit recept maken wij een snelle clotted cream. Lekker in combinatie met de blauwe bessenscones.
-
Wat Eten We Vandaag: Notenrijst met borlottibonen en geroosterde groenten
-
PREMIUM1
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
-
Wat Eten We Vandaag: Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen