Akkerbouwkrant 30 augustus 2019

Page 2

2 Akkerbouwkrant Innovatie & Ondernemen

DOSSIER:

BRANDSTOF

#3

Hans van Klink (Dutch Sustainable Development / Wageningen UR Acrres): “Biethanol zorgt ook voor een stimulering van de Nederlandse economie”

7-VRAGEN OVER BIETHANOL:

“Suikerbieten niet langer zien als voedingsbron, maar als energiebron” De suikerbiet gaat een zeer belangrijke rol spelen in de energietransitie en de klimaatvraagstukken. Dat veronderstelt Hans van Klink (Dutch Sustainable Development / Wageningen UR Acrres) tijdens het seminar ‘Biethanol’. In de rubriek 7-vragen aan, zochten wij Van Klink op om meer te weten te komen over deze relatief nieuwe term in de akkerbouw.

1. WAT IS BIETHANOL? “Biethanol is om via de teelt van suikerbieten en door middel van een kostprijsverlagende methodiek deze te verwerken tot een biochemisch product oftewel een ‘building block’ voor de chemische industrie. Denk hierbij als eerste aan een product als bio-ethanol.”

Akkerbouwkrant Innovatie & Ondernemen, een uitgave van www.akkerbouwactueel.nl | no. 3 | 2019

"HET TEELTDOEL VAN DE SUIKERBIETEN VERANDERT"

2. WELKE KANSEN BIEDT DIT VOOR DE BIETENTEELT IN NEDERLAND? “Een heleboel. Sinds 1 januari 2019 staat in de Europese wetgeving vastgesteld dat de bijmenging van ethanol opgeschroefd moet worden van vijf naar tien procent. Toekomstige intentie van de EU


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.