Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nedervanille biedt kansen voor ontwikkeling medicijnen

Vanille is een van 's werelds duurste specerijen. Prijs, kwaliteit en aanbod van dit tropische natuurproduct schommelen echter behoorlijk. Het aroma wordt daarom veel nagemaakt.

Wageningse onderzoekers werken met collega's en bedrijven aan de teelt van de vanille orchidee in kassen. Dankzij de gecontroleerde teelt onder glas kan de tuinder kwaliteitsvanille produceren en sturen op het gehalte vanilline. Daardoor kan de 'nedervanille' ook kansen bieden voor ontwikkeling van een medicijn tegen de schimmelinfectie candida. Daarmee werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.



Momenteel wordt er volop onderzoek gedaan naar de productie- en toepassingen van Nedervanille. Onderzoeker van de Wageningen UR, Filip van Noort: "Mensen hebben al snel een positief gevoel bij vanille. Het werken aan een duurzame teelt en verwerking van vanille met een groep enthousiaste telers, afnemers en onderzoekers geeft daarom veel energie en plezier."

Klik hier voor meer informatie over het project Nedervanille

Publicatiedatum: