Dag van de Genetische Diversiteit 2016

Activiteit

Dag van de Genetische Diversiteit 2016

Het Centrum voor Genetische Bronnen, Nederland (CGN) van Wageningen University & Research organiseert dit jaar weer een Netwerkdag over genetische diversiteit op vrijdag 11 november 2016. De dag staat in het teken van: welke uitdagingen komen op ons af en welke nieuwe mogelijkheden zien we voor behoud en duurzaam gebruik van genetische diversiteit? De organisatie hoopt dat deze dag ook tot nieuwe ontmoetingen en nieuwe samenwerkingen zal leiden.

Georganiseerd door Centrum voor Genetische Bronnen, Nederland
Datum vr 11 november 2016
Tijd 09:00 tot en met 15:00
Locatie Ouwehands Dierenpark Rhenen, Grebbeweg 111, 3910 AA Rhenen

Het belang van genetische diversiteit neemt nog steeds toe. Zo vraagt klimaatverandering om aangepaste en robuuste gewassen, landbouwhuisdieren en bomen. Bovendien vragen consumenten en voedselproducenten om nieuwe producten.

Genetische diversiteit is voor dit alles een bron van nieuwe eigenschappen én inspiratie. Zonder behoud en optimale benutting van genetische diversiteit lopen we tegen de grenzen van voedselvoorziening voor de groeiende wereldbevolking aan. Daarnaast willen we ons cultureel levend erfgoed zoals oude rassen van planten en landbouwhuisdieren in Nederland in stand houden.

Programma
Naast sprekers uit beleid, onderzoek en praktijk zullen op deze dag drie medewerkers van het CGN, die in 2016 met pensioen gaan, hun visie op de toekomst presenteren. Rechts is het programma te downloaden.

dvdgd.jpg