Voedselveiligheid
Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit voor de Nederlandse voedingsmiddelensector. Ons voedsel is daarom nog nooit zo veilig geweest. Producenten moeten zich houden aan veel verschillende Europese en Nederlandse wetten en regels, zoals het in kaart te brengen en borgen van risico’s. Andere verplichtingen zijn het garanderen van een hoge standaard van hygiëne op productlocaties, het testen op contaminanten en het uitvoeren van houdbaarheidsstudies. Daarnaast moeten de gebruikte verpakkingsmaterialen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Dit alles met als doel het verzekeren van onze voedselveiligheid. Wij volgen de belangrijkste wijzigingen in (internationale) wetgeving en beleid op het gebied van voedselveiligheid nauwgezet. Wij informeren vervolgens onze leden over relevante veranderingen zodat zij voldoen aan de laatste standaarden. Ten slotte stimuleren wij gezamenlijke kennisontwikkeling onder FNLI-leden en werken wij samen met aangesloten brancheorganisaties en andere ketenpartners.