Delta 52

Page 12

Na een turbulent jaar waarin moederbedrijf ISS de Landscaping tak van het bedrijf te koop zette, is deze overgenomen door de Elkarij Holding. Onder de nieuwe naam SIGHT Land-scaping is een manier gevonden om zichzelf te onderscheiden: door zich te concentreren op nieuwe ontwikkelingen zoals design & construct.

Kansen in een veranderende

Maudi Veens studeert in 2012 af bij de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting van Van Hall Larenstein in de richting realisatie tuin- en landschapsarchitectuur. Via haar stage en afstudeeropdracht bij SIGHT Landscaping kan ze na haar afstuderen bij de landelijke groenvoorziener aan de slag als accountmanager design & construct.

12 delta 52

Terwijl civiele en bouwkundige bedrijven al een aantal jaren volop bezig zijn met het opstellen van design & construct contracten, staan dergelijke contracten in de groene sector nog in de kinderschoenen. Design & construct betekent letterlijk ontwerp en constructie: de aannemer is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de uitvoering. In een civiele of bouwkundige design & construct aanbesteding is het groen vaak ‘slechts’ een onderdeel. Het is voor groene bedrijven dus van groot belang om warme contacten te hebben in het civiele en bouwkundige werkveld om op deze manier als onderaannemer gevraagd te worden voor de specialistische groene input. SIGHT is een van de weinige groene aannemers die gespecialiseerd is in design & construct, waardoor ze vaker gevraagd worden om deel te nemen in een project. Met nieuwe ontwikkelingen proberen ze een gat in de markt te vullen.

Accountmanager met groene vingers Precies hier komt Maudi Veens, accountmanager design & construct, in beeld. Zij is een belangrijke schakel in het uitbouwen van ervaring op dit terrein en het bewerken van de uitdagende markt. Maudi onderhoudt contacten met de civiele of bouwkundige hoofdaannemers aan de ene kant en potentiële opdrachtgevers aan de andere kant. Ze zorgt ervoor dat haar bedrijf in beeld is wanneer er groen werk aan de winkel is. Een voorbeeld. Toen er bij de bouw van een kinderdagverblijf in Diemen de eis werd gesteld, dat de gehele buitenzijde met groen bekleed moest worden, wist de hoofdaannemer, bouwbedrijf Tervoort Egmond, SIGHT te vinden. Haar bedrijf kreeg de vraag om een groene gevel en de terreininrichting te ontwerpen. Vervolgens verzorgde SIGHT de aanleg, maar neemt nu ook voor een aantal jaren het onderhoud voor haar rekening. Dit alles voor één prijs. Op deze manier leidt


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.