Isoleer en krijg subsidie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Isoleer en krijg subsidie

  • 10 juni 2019

De nieuwe generatie snelloop-spiraaldeuren van EFAFLEX zijn speciaal ontworpen om energieverlies tegen te gaan. Alle deuren zijn namelijk standaard uitgerust met lamellen met thermische onderbreking en PU foam isolatievulling: de EFA-THERM®-isoleerlamel. 

In de voedingsindustrie is een gelijkblijvende kwaliteit van gekoelde producten essentieel. Ook streeft u naar een verantwoord gebruik van grondstoffen. Een constante en exacte koeling is vereist. Bij zeer frequent openen van een deur, wilt u bovendien een hoge mate van isolering én een deur die goed bestand is tegen zware belasting, zoals grote temperatuurwisselingen. De EFA-SST-ISO-60, met lamellen van 60mm dik, is dan de ideale afsluitdeur. 

Speciaal voor vriesruimtes is de snelloop-spiraaldeur SST-TK®-100 een kwalitatief zeer hoogstaande ééndeurs-oplossing. De snelloopdeur bereikt hoge openings- en sluitsnelheden en heeft zeer goede isolatiewaarden. De complete deur behaalt een U-waarde van 0,62 W/m2K, en de lamellen zelfs 0,24 W/m2K. Doordat de SST-TK®-100  voorzien is van een speciaal afdichtingsmechanisme dat de deur hermetisch afsluit, is tot wel 50% besparing mogelijk in de energiekosten. Bijkomend voordeel: deze snelloopdeur staat vermeld op de lijst voor Energie-Investeringsaftrek (EIA) en komt daarmee in aanmerking voor subsidie.

Ventileren in warme ruimtes

Niet alleen koude ruimtes moeten goed afgesloten kunnen worden. Hetzelfde geldt voor warmere ruimtes. Lastig is dat in sommige hallen de temperatuur behoorlijk kan oplopen,  terwijl om de kwaliteit en voedselveiligheid te garanderen, de deur niet (continu) open kan of mag staan. Speciaal voor deze ruimtes kan EFAFLEX de lamellen vervangen door ventilatieroosters, inclusief fijnmazig vliegengaas. Perfect voor de voedingsmiddelenindustrie. 

www.efaflex.nl

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2019