Naar koelcellen en vrieshuizen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Naar koelcellen en vrieshuizen

  • 14 juni 2016

Snel en veilig transport is voor de koel- en vriessector van groot belang, omdat daardoor de productiviteit aanzienlijk stijgt. Een optimale klimaatscheiding in de deuropening is hierbij dé oplossing.

Open deuren naar koelruimten en vrieshuizen dragen bij aan een snel transport, maar leveren zonder goede klimaatscheiding oncomfortabele werkomstandigheden en/of gevaarlijke situaties op, zoals ijs- en mistvorming. Daarnaast gaat door de luchtverplaatsing tussen de twee ruimten koude verloren, waardoor de energiekosten stijgen. Biddle’s klimaatoplossingen realiseren een optimale klimaatscheiding, waardoor dit wordt voorkomen. Door  gebruik te maken van restwarmte van koelinstallaties, wordt optimaal ingespeeld op duurzaamheid.

Koelruimte 

Het IsolAir luchtgordijn is zeer geschikt voor de scheiding van twee nagenoeg constante klimaatzones. De IsolAir wordt toegepast in koelruimtes van productiebedrijven en distributiecentra en kleinschalige vriescellen in supermarkten. Door de semi-automatische regeling draait de IsolAir altijd in de juiste stand, met een hoge scheidingseffectiviteit als gevolg.

Industrie

IsolAir koelruimte-luchtgordijn realiseert een uitstekende klimaatscheiding tussen de voorhal en koelcel. In combinatie met een snelloopdeur is de IndAC2 een perfecte oplossing voor de scheiding van het klimaat tussen het vrieshuis en de geconditioneerde voorhal. De aangezogen lucht uit de voorhal wordt in een laminaire luchtstroom met een lage uitblaassnelheid tot op de grond uitgeblazen om de twee ruimtes optimaal van elkaar te scheiden.

Vrieshuis

Het MAT vrieshuis-luchtgordijn van Biddle creëert bij open deuren een optimale klimaatscheiding tussen het vrieshuis en de voorhal, waardoor de temperatuur in het vrieshuis op een constant niveau blijft. Daarnaast zorgt deze oplossing voor een vrije doorgang, waarbij mist- en ijsvorming aanzienlijk worden verminderd en ten opzichte van een open deur wordt 52% op energie bespaard.

Bewijs door onderzoek

Ondersteund door uitgebreid onderzoek zoals praktijkmetingen, monitoring, thermografische analyses en berekeningen, worden de klimaatscheiding en de bijbehorende voordelen voor de klant in kaart gebracht. Is het luchtgordijn uitgeschakeld, dan stroomt koude lucht uit het vrieshuis over de vloer de voorhal binnen. Het gevolg is energieverlies. Het koelsysteem moet hard werken om de temperatuur in het vrieshuis op peil te houden. Wanneer het luchtgordijn is ingeschakeld houdt het de verschillende klimaatzones perfect gescheiden. Het resultaat is een veilige doorgang met hoge energiebesparingen.

Voordelen:
•    Optimale klimaatscheiding
•    Veilige en snelle logistiek
•    Comfortabele werkomstandigheden
•    Maximale energiebesparingen
•    Geen ijs- en mistvorming
•    Projectmanagement

www.biddle.nl

Bron: © Biddle