Voedingsindustrie kiest controle
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Voedings­in­dustrie kiest controle

  • 10 juli 2017

Voedselveiligheid is een belangrijk thema voor alle producenten in de voedingsindustrie. Consumenten moeten vertrouwen op de voedselveiligheid van ieder product en elke verpakking. Vandaar dat De Koningh Coding & Labeling de nieuwe productgroep controle en inspectie heeft toegevoegd aan haar assortiment. Met systemen op het gebied van controlewegen, metaaldetectie en röntgeninspectie. Controle en inspectie systemen verminderen de risico’s en optimaliseren de efficiency van iedere productielijn.

Zekerheid in voedselveiligheid

‘Wij merkten dat de vraag naar controle en inspectie systemen steeds vaker werd gesteld. Zeker onze klanten in de voedingsindustrie zijn op zoek naar zekerheid op het gebied van voedselveiligheid. Met de controle en inspectie systemen van Anritsu kunnen wij dat nu bieden. Als totaalleverancier op het gebied van codeer- en etiketteeroplossingen is de productgroep controle en inspectie een welkome aanvulling. Met als groot voordeel dat er een combinatie mogelijk is met controlewegers, metaaldetectie, röntgeninspectie en etiketteersystemen aan de productielijn.’ aldus Bert-Jan Dijk, directeur van De Koningh Coding & Labeling.

Altijd het juiste gewicht per verpakking

De controlewegers van Anritsu checken op hoge snelheid van elk product het gewicht. Blijkt dat een product boven of onder de ingestelde marge zit, dan wordt het product uitgeworpen. Hierbij is het ook mogelijk om te kiezen voor e-weging. Interessant voor producenten omdat met een gemiddeld gewicht afgevuld mag worden en niet volgens het minimum principe.

Detecteer metalen in producten

De metaaldetectoren van Anritsu zijn speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen. Zo is de detectiekop ongevoelig voor externe effecten, zodat er geen onnodige storing optreedt. Bovendien wordt ijzer, (roestvrij) staal en aluminium gedetecteerd met het unieke ‘dual-frequency systeem’ om nog nauwkeuriger te kunnen inspecteren.

Feilloze controle met röntgeninspectie

Röntgeninspectie maakt het mogelijk om naast metaaldetectie ook vreemde objecten, ontbrekende producten en vormen te detecteren. De manier om uiterst precies producten te inspecteren, zodat de productkwaliteit continu gewaarborgd blijft. De röntgeninspectie systemen van Anritsu detecteren zelfs de kleinste deeltjes met HD en UltraHD beelden. Ook is het mogelijk om meerdere lijnen gelijktijdig te analyseren of zelfs gesloten verpakkingen te controleren. Terwijl de data continu inzichtelijk is via het grote touchscreen. Hierdoor reduceren producenten de kans op fouten aan de productielijn aanzienlijk.

www.dekoningh.nl

Bron: © De Koningh Coding & Labeling