Zuivelzicht januari 2012 nummer 1 jaargang 104

Page 22

markt

tekst ria besseling foto ruben schipper

biologische traiteur, supermarkt en restaurant

Gevarieerd aanbod biozuivel bij GooodyFooods De winkelformule GooodyFooods van Wessanen Benelux speelt in op de stijgende belangstelling voor duurzaam geproduceerd, gezond en lekker eten bij een breed publiek. Ruim een maand geleden opende in Apeldoorn de vijfde vestiging. De formule maakt voor biologische zuivel en kaas duidelijke keuzes voor een aantrekkelijk en gevarieerd assortiment.

GooodyFooods mikt op de groeiende groep consumenten die bewust omgaat met voeding, maar geen concessies wil doen aan smaak, kwaliteit of productuitstraling. De klant weet dat wat hij bij GooodyFooods koopt gegarandeerd biologisch is, waar mogelijk fairtrade of met Demeter-keurmerk, en zo veel mogelijk van dichtbij. Hij komt tevens in een winkelomgeving waar boodschappen doen leuk en inspirerend is. Een voorbeeld is de presentatie van kazen, groenten, vlees en kant-en-klaar producten op verseilanden. Met een assortiment van ruim 6000 artikelen beschikt de nieuwste GooodyFooods in Apeldoorn over een ruime keuze in biologi-

sche producten. Het totale versaandeel ligt tussen de 55-60%. De formule combineert het delicatessen- en premiumaanbod van een biologische traiteur, het gemak en brede aanbod van een biologische supermarkt en de smaak en sfeer van een restaurant. De vestiging in Apeldoorn heeft een GooodyCafé, een nieuw horecaconcept waarin thee een hoofdrol speelt.

Zuivel met herkomst In de winkel vindt de klant basiszuivel van Nederlandse bodem en veelal van Demeterkwaliteit. De herkomst is altijd duidelijk; klanten zien welke boerderij de melk heeft

de formule Wessanen Benelux, onderdeel van Royal Wessanen NV, exploiteert de eigen franchiseformules Natuurwinkel en GooodyFooods. De formule telt nu vijf winkels: Apeldoorn (648m2 VVO), Almere (408 m2), Hilversum (710 m2), Zwolle (670 m2) en Zaandam (510 m2). Wessanen streeft binnen twee jaar naar een landelijke dekking. Wessanen Benelux brengt al dertig jaar een assortiment biologische voeding op de markt. De onderneming hanteert eigen merken zoals Zonnatura, De Rit, Ekoland, Molenaartje en Whole Earth. Daarnaast opereert Wessanen Benelux als groothandel voor supermarkten en natuurvoedingswinkels. De eigen merken zijn te vinden in 460 natuurvoedingswinkels en in supermarkten. Natudis, Foodprints en Kroon Biologische Verswaren zijn onderdeel van Wessanen Benelux. Halverwege volgende maand verhuist Kroon Biologische Verswaren van Nieuwegein naar de locatie van Vroegop-Windig op het Food Center in Amsterdam, dat sinds een jaar de landelijke versdistributie voor Kroon uitvoert.

22

392213.indd 22

geleverd. Daarnaast treft de klant bij GooodyFooods regionale Nederlandse zuivelspecialiteiten aan van onder meer de Waddenhoeve, De Vijfsprong en De Klompenhoeve. De merken Andechser en Weissenhorner vertegenwoordigen het segment luxe zuivel. Zuivelvervangers op basis van soja maken het assortiment compleet. Om doublures te voorkomen zijn er duidelijke assortimentskeuzes gemaakt. “Dit zorgt voor een betere rotatie en een visueel aantrekkelijk schap”, vertelt Peter van der Schoot. Hij is business unit manager van Kroon Biologische Verswaren, de versleverancier van Gooodyfooods die met zuivelleveranciers samenwerkt.

Kaasassortiment GooodyFooods verkoopt kazen van koeien-, geiten- of schapenmelk met bijzondere smaken, texturen en vormen die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. De Nederlandse biologische kazen zijn ruim vertegenwoordigd: biologische Gouda kazen van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en Biopracht van Holsteiner koeienmelk, Gouda kaas (Bio en Demeter) van Zuiver Zuivel en Nederlandse specialiteiten als Remeker, Floortje Fenegriek en Bastiaansen. Dit kaasassortiment is aangevuld met buitenlandse specialiteiten als Brie meaux, Sbrinz en Comté. Ook voor het kaasassortiment heeft de forzuivelzicht / 18 januari 2012

17-1-2012 10:59:22


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.